Waterontharders

  • Voorkom kalkaanslag
  • Bespaar energie en kosten
  • Exclusief dealer in home water stations
  • Ruim 15 jaar ervaring

De werking van waterontharders

As u een waterontharder koopt, bent u natuurlijk wel nieuwsgierig naar de werking van die waterontharders. Wij vertellen u graag meer over de werking van waterontharders die wij bij VB Waterontharders aan u leveren. Want met een waterontharder die wij bij u kunnen installeren heeft u altijd heerlijk zuiver en fris zacht water uit uw kraan.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Waterontharders zijn om veel verschillende redenen een echte aanwinst. Denk aan de volgende voordelen:

  • Minder tot geen kalkresten in douche, waterkoker en andere apparaten
  • Water zonder kalk is lekkerder drinkwater dan water met kalk
  • Warmte elementen komen sneller op gang , omdat kalk dit proces normaliter vertraagd. Dat bespaart energie
waterontharder

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat ‘hard’ water ‘zacht’ water wordt. Hard water is water waar kalk in zit en zacht water is water waar de kalk er is uitgehaald. Het water dat bij vrijwel iedereen uit de kraan komt, is dus hard water. Dit kan problemen opleveren, omdat kalkresten ervoor kunnen zorgen dat apparaten die water gebruiken vies kunnen worden of kapot gaan door kalkaanslag. Ook kunnen leidingen verstopt raken door kalk. In de ene regio heeft het leidingwater meer kalk dan in de andere regio. Hier komt een einde door de zuiverende werking van waterontharders.

Exclusief dealer in Home Water Stations

Een Home Water Station is niet zomaar een waterontharder: het is een waterontharder die ervoor zorgt dat er Genius Water uit uw kraan zal komen. Dit is heerlijk zacht en zuiver drinkwater. Geniet elke dag van schoon, gezond en zuiver water met onze Home Water Stations. Neem contact op en wij komen uw Home Water Stations installeren bij u in huis of in uw bedrijf!

Zuiverende werking van waterontharders

Wat is de zuiverende werking van waterontharders? Het water dat uit de leidingen komt, gaat via de waterontharder naar de kraan. In de waterontharder vindt een proces plaats dat continu doorgaat. Het water wordt kalkvrij gemaakt, doordat de cilinders in de waterontharder zich vullen met calcium en magnesium deeltjes. Vooral calcium is verantwoordelijk voor de aanmaak van kalk. Als een cilinder verzadigd is met de deeltjes dan wordt deze schoongespoeld. Dit proces wordt regenereren genoemd. De andere cilinder neemt het proces van ontharden op dit moment over. De werking van waterontharders genereert heerlijk en helder water uit uw kraan.

waterontharder-werking

Waarom bestellen bij VB Waterontharders?

Sinds 2005 zijn wij gespecialiseerd in waterontharders. Bij ons kunt u niet alleen u waterontharder laten installeren voor uw eigen gebruik, maar wij zijn ook dealer van Home Water Stations. Door onze jarenlange ervaring en ons brede assortiment weten wij alles over de werking van waterontharders. Vraag een offerte aan, zodat wij u op maat kunnen adviseren. Wij helpen u om een passende waterontharder te kiezen voor in uw situatie.

Contact met VB Waterontharders

Wilt u meer informatie over waterontharders en de werking ervan? In dat geval geven wij u graag advies. U kunt telefonisch contact opnemen via 0174517353 of u kunt ons mailen naar info@vbwaterontharders.nl. Op onze website vindt u ook een contactformulier waar u meteen uw vraag kunt stellen.