Prijs en kosten van een waterontharder

  • Voorkom kalkaanslag
  • Bespaar energie en kosten
  • Exclusief dealer in home water stations
  • Ruim 15 jaar ervaring

De prijzen en kosten van een waterontkalker

Bent u benieuwd naar de prijs of kosten van een waterontharder? Een waterontkalker is een investering van tussen de 1000 en 3000 euro, afhankelijk van het merk en de capaciteit. De kosten van een waterontkalker zijn eenmalig en u krijgt er geld voor terug, vanwege de energiebesparende werking van het systeem. Als u een waterontharder aanschaft dan hoeft u zich dus eigenlijk niet druk te maken over de prijs, want de kosten zullen op lange termijn echt meevallen. laat u niet afschrikken door de prijs van de waterontharder, want u zult de kosten terugkrijgen.

Het zoutverbruik en waterverbruik is laag

Het filtratiesysteem dat ervoor zorgt dat het kalk uit het water gaat, heeft een lage productie van water en zout. De prijs van de waterontharder zelf is dus misschien wel flink, maar als het product eenmaal aangeschaft is, zullen er geen extra kosten bijkomen. Sterker nog: u zult er op vooruitgaan in kosten voor water en energie, omdat er minder water wordt verbruikt dan voorheen. Ook het zoutverbruik is nihil en dat maakt het nog aantrekkelijker. U zult in totaal niet meer dan twintig euro kwijt zijn aan energie, water en zout per jaar!

home-water-station

Prijzen tussen de 1000 en 3000 euro voor uw perfecte waterontkalker

De enige kosten van een waterontharder waar u echt rekening mee moet houden, zijn die van de aanschaf van het apparaat zelf. Dit gaat om eenmalige investering van tussen de 1000 en 3000 euro. De prijs is afhankelijk van het merk en de capaciteit.

Het verschil tussen een simplex en duplex waterontharder

Een simplex en een duplex waterontkalker verschillen in prijs. Het verschil in kosten komt hierdoor: er zitten twee harsflessen in een duplex waterontharder, ten opzichte van één fles in een simplex waterontharder. Dit betekent dat als de ene fles gevuld is met kalk, het apparaat meteen overgaat op de vulling van de andere fles. Hierdoor zult u nooit zonder gereinigd water komen te zitten. In het geval van een simplex waterontkalker is dit wel het geval. Als de ene fles op is, zal het systeem het proces van reinigen inzetten om de fles schoon te maken. In de tussentijd kunt u op dat moment geen gereinigd water drinken. Over het algemeen wordt aangeraden om een simplex waterontharder aan te schaffen bij gebruik door 4 personen en een duplex waterontharder bij het gebruik door meer dan 4 personen. U betaalt dan een hogere prijs voor een duplex waterontkalker, maar deze kosten zullen zich zeker terugbetalen.

Kosten voor het plaatsen van een waterontkalker

De kosten van waterontharders zijn over het algemeen inclusief montagekosten. Er komt dus iemand bij u thuis om de waterontkalker te installeren. Het is niet iets wat u zelf kunt doen. De monteur weet alles over de werking en de installatie van de waterontharder. Ze komen bij u thuis om een geschikte plek te vinden, wat vaak net na de watermeter is. De waterontharder wordt geplaatst bij een waterleiding. In de meeste gevallen wordt de waterontharder geplaatst in de kruipruimte of in de meterkast. Als het daar niet lukt, wordt er altijd wel een alternatief gevonden voor een geschikte plek van de waterontharder. U bent dus geen extra kosten kwijt aan de installatie, omdat deze kosten vaak al bij de prijs zijn inbegrepen.

Exclusief dealer in Home Water Stations

Een Home Water Station is niet zomaar een waterontharder: het is een waterontharder die ervoor zorgt dat er Genius Water uit uw kraan zal komen. Dit is heerlijk zacht en zuiver drinkwater. Geniet elke dag van schoon, gezond en zuiver water met onze Home Water Stations. Neem contact op en wij komen uw Home Water Stations installeren bij u in huis of in uw bedrijf!

Voordelen van een waterontkalker

Een waterontharder is om veel verschillende redenen een echte aanwinst. Denk aan de volgende voordelen:

  • Geen hinder meer van kalkresten, dus minder kosten voor schoonmaakmiddelen
  • Energiebesparing, omdat het minder energie kost voor warmte apparaten om op gang te komen met kalkvrij water
  • Water zonder kalk is goed voor uw huid en haar
  • Het water smaakt heerlijk
  • Kalkvrij water voorkomt verstoppingen in waterleidingen
waterontharder

Hoe werkt een waterontharder?

Het water uit de waterleidingen gaat via de waterontharder naar de kraan en wordt hier gefilterd. Door de filtering wordt kalk uit het water gehaald. Vervolgens gaat het water zonder kalk naar de kraan waar u heerlijk water zult proeven, wat net zo lekker is als natuurlijk bronwater. Het water proeft heerlijk en is schoner dan ooit.

home-water-station

Offerte voor de exacte prijs van een waterontkalker

Als u nog meer wilt weten over de prijzen en kosten van een waterontkalker, is het aan te raden om een offerte aan te vragen bij een waterontharder bedrijf. In een offerte vindt u alle prijzen van waterontharders en krijgt u een gepersonaliseerd overzicht van de kosten. U kunt daardoor precies te weten komen wat de aanschaf van een waterontharder voor u inhoudt. Als u een waterontharder voor een bedrijf wilt aanschaffen zullen de kosten bijvoorbeeld verschillen van een waterontharder voor particulier gebruik. Alles wat u nog meer wilt weten over de prijs voor een waterontharder vindt u in de offerte.

Neem contact op met VB Waterontharders!

VB Waterontharders is een bedrijf dat niet alleen waterontharders verkoopt, maar ook een verkooppunt heeft voor waterontharders. U kunt contact opnemen met het bedrijf om meer informatie te winnen over waterontharders. Zij kunnen u nog meer advies geven of u kunt een offerte aanvragen. U kunt telefonisch contact opnemen via 0174517353 of u kunt mailen naar info@vbwaterontharders.nl.